www.proefpersoon.dmrg.nl

Welkom op de webpagina voor proefpersonen. Onze onderzoeksgroep bij de vakgroep Voeding & Beweginswetenschappen van de Universiteit Maastricht zoekt proefpersonen voor onderzoek naar: overgewicht, diabetes (type 2), dag- en nacht ritme, stofwisseling, energiegebruik en meer.

Meedoen aan onderzoek?

Wilt u meedoen aan onderzoek en informatie ontvangen over lopende onderzoeken waarvoor u wellicht geschikt bent als proefpersoon? Neem contact met ons op!
<– Klik hier voor het aanmelden voor de proefpersonenlijst van onze vakgroep.

Contact?

Wilt u een vraag stellen? Neem dan contact met ons op door hier te klikken. –>
We zijn ook te vinden op Facebook! https://www.facebook.com/diabetesmaastricht/


Overzicht lopende onderzoeken

Klik hier voor een overzicht van de lopende onderzoeken.


Evenementen

Momenteel is nog geen evenement gepland.


Vorige evenementen

Informatiemiddag lever 

Op dinsdag 7 mei 2019 was de informatiemiddag over het meten van suikers en vetten in de lever met behulp van MRI scan. De lever is een belangrijk orgaan in ons lichaam. Het zorgt bijvoorbeeld voor de opslag van suikers, vorming van nieuwe eiwitten en het verwerken en afvoeren van afvalstoffen. Als de vetstofwisseling van de lever verstoord raakt, kan de ziekte leververvetting optreden. Tijdens deze informatiemiddag zullen een aantal presentaties worden gegeven  waarin wordt uitgelegd wat de functie van de lever is en hoe we de MRI scanner gebruiken om de samenstelling van de lever te bepalen.

Informatie avond over onderzoek naar supplementen

Op woensdag 27 februari was de informatiemiddag gepland met het onderwerp voedingssupplementen en diabetes onderzoek. In Limburg zijn steeds meer mensen met Diabetes type 2 (suikerziekte). Er zijn ontzettend veel voedingssupplementen op de markt die de gezondheid zouden verbeteren. Maar hoe wordt nou onderzocht of en hoe deze supplementen ook bij diabetes zouden helpen? Verschillende onderzoekers van Universiteit Maastricht hebben uitleg gegeven over hoe zulk onderzoek wordt opgezet en uitgevoerd en een tipje van de sluier gelicht over hun recente bevindingen.

Informatie avond 28 november 2018 18.45 uur

Klik hier voor korte uitleg over de biologische klok.