www.proefpersoon.dmrg.nl

Welkom op de webpagina voor proefpersonen!

Onze onderzoeksgroep bij de vakgroep Voeding & Bewegingswetenschappen van de Universiteit Maastricht zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar: overgewicht, diabetes (type 2), dag- en nacht ritme, stofwisseling, energiegebruik en meer. 

Hier kunt u meer informatie vinden over meedoen aan onderzoek, u kunt kijken welke onderzoeken momenteel lopen en we houden u op de hoogte van nieuws en evenementen. Wilt u deze informatie per e-mail ontvangen? Geef u dan op voor onze deelnemerslijst en ontvangt informatie over onderzoeken die wellicht voor u interessant kunnen zijn en blijf op de hoogte van onze bezigheden!

We zijn ook te vinden op Facebook! https://www.facebook.com/diabetesmaastricht/


Meedoen aan onderzoek

Wilt u meedoen aan onderzoek en informatie ontvangen over lopende onderzoeken waarvoor u wellicht geschikt bent als proefpersoon? Neem contact met ons op! Klik hier om u aan te melden voor de deelnemerslijst van onze vakgroep. Of klik hier voor meer informatie over onze deelnemerslijst.

Lopende onderzoeken

Een totaal overzicht van onze lopende onderzoeken kun u hier vinden.

Contact?

Wilt u een vraag stellen? Neem dan contact met ons op door hier te klikken.

In samenwerking met RTV Maastricht hebben we voor het programma Magma een filmpje opgenomen over onze onderzoeken. Wilt u het hele filmpje zien? Klik dan hier!


Nieuws

 

Peuters met diabetes type 2, 8-jarigen met hoge bloeddruk, tieners met obstipatie: waarom krijgen steeds meer kinderen grotemensenziekten – en hun medicijnen? Het goede nieuws is dat valt terug te draaien door gewichtsverlies en een andere leefstijl. Een kind hoeft maar 5 tot 10 procent van zijn gewicht te verliezen om van dreigende chronische ziekten (zoals diabetes) af te komen.

Lees hoe dit precies zit in dit artikel van de Volkskrant, waarin o.a. hoogleraar Patrick Schrauwen aan het woord komt. Klik hier voor het artikel.


Evenementen

Momenteel is nog geen evenement gepland.


Vorige evenementen

Informatiemiddag lever 

Op dinsdag 7 mei 2019 was de informatiemiddag over het meten van suikers en vetten in de lever met behulp van MRI scan. De lever is een belangrijk orgaan in ons lichaam. Het zorgt bijvoorbeeld voor de opslag van suikers, vorming van nieuwe eiwitten en het verwerken en afvoeren van afvalstoffen. Als de vetstofwisseling van de lever verstoord raakt, kan de ziekte leververvetting optreden. Tijdens deze informatiemiddag zullen een aantal presentaties worden gegeven  waarin wordt uitgelegd wat de functie van de lever is en hoe we de MRI scanner gebruiken om de samenstelling van de lever te bepalen.

Informatie avond over onderzoek naar supplementen

Op woensdag 27 februari was de informatiemiddag gepland met het onderwerp voedingssupplementen en diabetes onderzoek. In Limburg zijn steeds meer mensen met Diabetes type 2 (suikerziekte). Er zijn ontzettend veel voedingssupplementen op de markt die de gezondheid zouden verbeteren. Maar hoe wordt nou onderzocht of en hoe deze supplementen ook bij diabetes zouden helpen? Verschillende onderzoekers van Universiteit Maastricht hebben uitleg gegeven over hoe zulk onderzoek wordt opgezet en uitgevoerd en een tipje van de sluier gelicht over hun recente bevindingen.

Informatie avond 28 november 2018 18.45 uur

Klik hier voor korte uitleg over de biologische klok.